konvo 2.....

By Nad
konvo aku xde la best sgt..bnyk benda yg xbest jadik..hr yg bengong.... :(
 

konvo...

By Nad
hr ni konvo..yehaa..last2 dpt gk aku mrasa mcm mana konvo..hrp2 smua berjln lancar...hrp2 xde la org2 or benda2 yg aku xnk jumpa ada bsk..w'pun ada yg sgj nk mencbr...
 

Semalam yg Hebat....

By Nad
smlm aku join chaan g tgk showcase bdk2 degree muzik kt panggung bandaraya...syok gila..smua yg perform mmg hbt2 belaka..w'pun aku kesejukan kt dlm 2,tp puas ht tgk dorg..jeles btl aku...aku pn nk terer mcm 2 gk...
gila la..paling aku suka dorg gubah lagu Metallica "Enter Sandman"....suara mamat yg nyanyi 2 pn best...nyesal plak xamik video...


mamat yg nyanyi Enter Sandman
 

BZ day....

By Nad
hr ni mmg bz..1 hr kuar umh...(stgh hr je pun sbnrnye..biasala org mlayu kalau x tokok tmbh cite xbest)....hr yg bz aku stat dgn menghntr mak aku g lunch n then g stesen LRT..lps 2,aku plak kuar g damansara..dgn member aku..nk g sndri mmg sah sst n xkn jumpa tmpt 2..almaklumlah..aku g sana dgn 1 tujuan murni..sbb nk buat paspot..yehaaaa...aku da ada paspot..aku da ada paspot..aku jakon..yea..yea...

ehem2...berbalik kpd cite td..nsb baik la dpt pekerja yg baik budi bhs nye..sjuk ht nk buat..lps da byr smua,kene plak tgu 2 jam..smentara tgu 2 jam,kitorg g hentian putra sbb member aku nk beli tkt blk klantan mlm ni..da beli tkt kitorg pth blk g imigresen..kene la tgu dlm 1jam baru siap paspot aku..adala dlm pkl 4.15..kesian kt aunty sorg ni..sbb dia lmbt 2 mnt je dia kene dtg amik bsk..tp anty 2 buat ht krg gk nk amik hr ni..so dia tgu jugak..xtau la apa cite dia lps 2..hrp2 dpt la amik hr ni..takat 2 mnt 2,ttp la sblh mata..apa slhnye..

lps 2 kitorg g plak hospital mlwt sdara member aku yg skt..skali doktor dia dtg..dgn sopan santunnye dia srh kitorg blah kjp sbb nk ckp dgn sdara member aku ni..nsb baik dgn spn santun..rupanye ada ulcer kt dinding prt dia..psl 2 la skt..tp xde la bhy sgt kot..

lps 2 kitorg pn blk umh utk mndi n mkn mlm..lps mkn aku g anta member aku g naik bas..sblm 2 isi mnyk keta dulu la..bleh plak masa nk isi mnyk keta cover tmpt isi mnyk 2 pth..hrm jadah btl..bkn pnutup mnyk yg kt dlm 2 ye..yg besi cover kt luar 2..ala,yg kita tarik pastu dia t'buka 2..mcm magik david kopefil 2...bleh pth plak..da kene bg alasan putar alam kt mak bapak aku nnt..aku plak bijak x smpn je dlm keta cover yg da pth 2..aku ltk ala kadar je kt tmpt asal dia...smpi stesen bas,ilang dah...hahaha...mati aku...

lps 2 lg,aku pn blk dgn ht yg pnh duka lara nk explain psl cover mnyk 2..tp aku x explain pn n trs je msk blk n buat blog ni...bsk kene la g cr kdai proton n tanya bleh ganti ke x..siot btl...trbg lg duit aku yg mmg da sdia xde ni..

bgitulah kisah suka dan duka aku utk hr ni.. :(
 

:)

By Nad



someday............


someday....over the rainbow....eh silap...
somewhere...over the rainbow...bla..bla..bla.......
 

kerja....kerja..stress...stress...

By Nad
mcm2 benda jd bln ni...cr keje,g interview..da dpt keje, xbest plak..quit trs..cr keje lg, pastu interview lg..ada lari interview..hehehe...yg g plak mcm xdpt..pyh btl la nk keje ni..jd stress plak..dgn mcm2 benda jd lg..tmbh2 stress...ni ada hrpn kene transfer blk sbh kalau xdpt keje dlm bln ni gk..tmbh stress lg...aduh..skt kepalaku...mopiko laila....

nsb baik la ada kwn2 yg dpt tlg krgkn stress..thanx la g lpk2 dgn aku,tgk wyg dgn aku, bawa aku g genting (w'pun pg2 buta)...hehehe..korg mmg best..spnjg mgu ni bnyk lpk dgn korg n mmg best..thanx la zurin,abi,lampi,lala, n cha'an..hrp2 lain kali dpt lpk dgn bdk2 "kekitaan" yg lain plak..kalau bleh biar smua ada..baru best..

bsn nye hidup.....
 

xde benda lain nk buat

By Nad
tag punye psl...

1.Letakkan gambar profile anda


jenuh cr gmbr ni blk...


2.Terangkan maksud gambar itu

gmbr sorg bdk yg perasan dia 2 superhero la kunun...lbh krg xsdr dr la mcm aku...hahaha


3. Kenapa pilih gambar itu?

sbb aku pn xsdr dr...hahaha


4. Tag 5 lagi blogger!

sama mcm zurin aku pn xde n xtau blog org lain sgt...yg aku ada cuma

1.Zurin
2.Juli
3.Ilin
4.Kepah

korg buat la lg..heheheh..
 

!@#$%^&*())(*&^%$#

By Nad
ya..berhati2 la kt luar sana t'utama yg bodo2 sbb mmg sng kene tipu!pdn muka ko kene tipu..sapa srh bodo sgt...jgn sesapa nk t'rasa2 plak..aku tgh ckp psl aku
 

interview

By Nad
hari ni aku g interview utk customer service..ramai gk rupanye dtg utk interview..interview punya interview,last2 dia tanya soalan yg aku xsuka dtanya.."y should i choose u?"...nk sgt jwpn dia?.."because i'm pikachu!"...blah...
 

Aku beli Kelisa....

By Nad
Muahahaha..ya...aku beli kelisa..pearl lg...tp bkn keta ye..ikan..nk beli keta xmampu la beb..tp aku xltk kt umh aku.aku ltk kt umh kwn aku sbb aku xde tmpt nk ltk..da la tmpg akuarium kwn aku,dia g lak gdh dgn kelisa kwn aku..xpsl2 kene asingkn..pdn muka ko..tgu je la aku ada tmpt nk ltk kt umh aku ni..baru aku bawa blk..nama aku xbg lg..tlg cdg kn nama yg best utk kelisa aku..
 

hmmmm....

By Nad
lama xmrapu..sbb da blk kl kn..asik mlepak je..jd mcm bdk2 lpsn SPM je..cr keje xdpt2..bila dpt, mls nk g mok teaching plak...tgu je la lg..hrp2 dpt yg keje ofis je..lg best kalau dpt keje utk srnk2 je mcm yg aku idamkn slama ini..dtg keje, xpyh buat keje..lpk, borak2, main game, tido, mkn....kn best mcm tu..ujung bln, bos bg gaji RM3k..waaa...srnk gila..aku nk keje mcm 2 la..mana la aku nk cr ye?kpd bos2 kt luar sana yg memerlukan pekerja utk jwtn yg mcm aku ckp 2,silalah calling2 aku ye..sekian,wasallam.....
 

%#&!&%@(!)

By Nad
@#%#@(*#$&@)&$@^%!%$$%@#!)!@#$%^&*()(*&^%$#$%&*&*()&&^$$%^%&*%!!!
 

I am .........

By Nad
Your results:
You are Green Lantern
























Green Lantern
90%
The Flash
70%
Catwoman
70%
Superman
65%
Hulk
60%
Spider-Man
55%
Robin
55%
Supergirl
50%
Iron Man
50%
Batman
45%
Wonder Woman
30%
Hot-headed. You have strong
will power and a good imagination.


Click here to take the Superhero Personality Test

 

KL

By Nad
ya...aku da kt KL..td g celebrate befday lala dgn lampi,abi,afiq,zurin,juli,gwen...ni kt umh lampi..pakai tenet dia..bkn "mentenet" dia ye..hahaha...
 

Tabin

By Nad
hr ni aku b'jln2 lg..kali ni msk ke hutan plak..jln lumpur yarabi....klh kuala lumpur..nsb baik naik 4wd..tu pn sangkut2...ada la dlm 1 jam lbh gk jln kt jln berlumpur tu..skt blkg aku...smpi kt sana,kitorg lpk2 dulu...lunch..amik tenaga..lps mkn g kt satu tmpt ni utk amik lumpur..lumpur ni dorg ckp best in the world la..utk mencantikkan kulit..org luar negara dtg jauh2 nk try lumpur tu..kitorg pn g la..kene jungle tracking dulu..xjauh...400 meter je..tp di sbb kn spanjang jln tu berlumpur,maka perjalanan mmg meneyksakan gk la..da la lumpur selut tu..da msk kaki,pyh nk kuar..nsb baik mak bapak aku xikut..dorg tido kt chalet..da smpi kt lumpur yg konon2nye best tu,kitorg pn mulalah bermekap2 kt sana..siap tapau lumpur lg..pastu balik..pnt gila..tp best..

gmbr Tabin



lps b'lumpur...cntk kn...

 

ke laut lg....

By Nad
hari ni aku g pulau2 kt lahad datu ni plak..naik bot..jakun nye aku...g pulau2 bertanyakan khabar kt org2 pulau..pastu gerak lg g pulau lain..da g pulau2,kitorg brenti tgh2 laut plak..kitorg memancing kt tgh laut..bapak aku plak g offer rm 50 utk sesapa yg dpt ikan plg bsr..limit 1 jam je..ada gk la dpt ikn..tp takat bsr tpk tgn aku je la..ikan uji rashid..bsr gila mata dia..da berjemur kt tgh2 laut tu dlm 1jam lbh, kitorg pun blk..tu yg trs aku tido tu..ni t'jaga pg2 buta kelaparan..mkn koko crunch je la..tp aku still xdpt mndi laut lg..td igtkn dpt mndi..siap bawa pakaian smua la..nmpknye ramalan ku bnr belaka..mmg xmndi laut la aku kt sini..


Perjalanan Bermula...




Antara pemandangan yg smpt aku amik...






 

semporna

By Nad
aku baru blk dr semporna..g mkn angin..best la gk dpt jln2..tgk laut,ikan...tp masih gk aku xdpt mndi laut...mmg xdpt mndi laut rs nye..hai.....lari ke laut,tgk laut aku..tgk je la.....
 

waaaa....

By Nad
rupanya bnyk gk post aku ye...xsdr plak...

aku baru blk dr majlis mlm mesra PDRM bersama masyarakat..best gk la..bnyk pertunjukan..tp show live band dia mcm xkene tmpt plak..yg dtg da la ktua polis negeri, pastu pesara2 polis..dorg dok main lagu yg moden2..tu kira xpe lg..tp pakaian...ish..ish..ish..pakaian amatlah xsesuai..siap goyang gerudi dpn ktua polis negeri ni..dorg da kene bgtau da pakaian sopan dan x menjolok mata..tp pakai gk yg sebaliknye..bengong..tetamu smua pakai baju batik or kemeja..dorg plak mcm nk g clubbing...

tp aku suka tgk persembahan traditional dorg..lg2 yg perform nye bdk2 kecik..pastu ada la gk polis2 buat persembahan..biasa2 je..menari ponco2..tp best gk la tgk mak bapak aku mnari..pastu bapak aku plak nyanyi lagu bajau..ntah bila la bapak aku minat aku pn xtau..da la ptg td bapak aku bleh t'lupa psl aku..bleh plak tglkn aku kt IPD.dia blk dulu plak..bila mak aku tanya aku mana baru dia t'igt..nsb baik aku xmenangis kt IPD tu..
 

keputusan Misyen imposibel...

By Nad
td dpt da kptsn misyen imposibel..skali awek tu da bertunang la...jd melepas la...apa bleh buat...


 

KK oh KK...

By Nad
4 hr da aku kt KK..pnt asik jln je..blk kg,g bawa family shopping..ye..aku bawa w'pun xtau jln..bapa aku meeting t'paksala aku yg bawa..nsb baik ada yg tau jln..kalau x,mmg dok diam je la kitorg kt bilik..igt dpt mkn sushi td,last2 xdpt gk sbb mak aku nk mkn kt ciken rais syop..tgu blk KL je la..bsk blk lahad datu..xtau ada brita x psl misi aku tu..hahaha..
 

misyen imposibel II

By Nad

misi yg pertama x membuahkn hasil nmpknye..jd kita msk fasa ke-2..
kita akan menggunakan "cable"..bkn cable talipon ataupun cable periuk nasi..org dlm ye..org dlm yg d mksd kn ialah org yg jemput kitorg dtg hr tu..hehehe..kita tgk hasilnye nnt..
 

Misyen imposibel

By Nad


mulai hr ini aku akan memulakan misyen imposibel aku..apakah misyen itu?adakah lbh kurang seperti misyen imposibel yg tom kurus buat tu?mgkn lbh hbt dr itu..misyen ni ialah sulit..shhhh..

fasa 1: cr di friendster

masa mula: 10.00pm

yaaaa....bkn yahaya..dan juga bkn pak ya...tp iyaaa....aku akn mula mencari di friendster..mana la tau jumpa kn..

so...here we go....(ckp ikut intonasi joker ckp dlm black night ye)

 

pulau...

By Nad
sabtu lps aku ikut bapak aku g mlwt balai kt pulau..nama pulau tu pulau tambisan..aku igt kn pulau pelancongan..rupa2nye bkn..



tp best gk la g sana..lps dorg da abis meeting,kitorg mkn plak..skali dia msk ikan sikit punya bsr..



bsr kn..ada 2 ekor..sdp mkn cecah dgn kicap lada..fuiyooo...mnm plak air klapa..sdp wooo....

da mkn,kitorg g check-in kt resort Sahabat..ni resort felda punya..ok gk la..




mlm tu karaoke sakan..aku xla..bg can polis2 lain nyanyi..siap mnari2 lg..

bsknye g mlwt balai lain plak..balai tungku..mcm biasa,pegawai2 lain meeting,kitorg g kt tepi pantai..kt situ mkn smua da disediakan..2 hr da mkn tepi laut..syok...mnm air klapa lg..





da selesai mkn,mnari2, baru la kitorg gerak balik..kira syok gk la..n psl mlepak tepi laut gk la skrg aku da makin itam..
 

tetamu x diundang

By Nad
kt blkg umah ni slalu msk tetamu yg x diundang..pantang buka pintu blkg je,mesti ada je tetamu ni..tetamu yg di maksudkn ialah kucing2 jiran sblh..pelik aku,jiran sblh xbg mkn ke apa..kang aku kidnap baru tau..nsb la comel2..manja plak tu..so aku pn bg la mkn..


selalu 2 ekor je yg dtg..lg 1 ni aku xtau la mana dtg





si kurus
si gemuk
 

puting atau perut???

By Nad
sgh kurang sopan tajuk blog aku kali ini..hahaha..aku g mkn dgn family aku..kedai mkn yg slalu aku kunjungi kt sini..mkn seafood lg..aduhai..bila da abis mkn tu,dtg la si tauke kedai ke meja kitorg..dgn selamba dia bertanya "tuan,mau puting ka perut?"..terkejut ktorg dgr..smbl ternga2 mulut msg2..bapak aku srh dia ulang smula pertanyaannya td..lg skali dgn selamba dia bertanya, "tuan mau puting ka perut?"...haiya...ini org saja mau cr gdh oooo...bapak aku pn tanya plak kt dia, "puting apa?perut apa?" dlm nada kehairanan..dia menjawab, "itu puting mcm itu jelly la,buat dr kelapa punya..itu perut,buah la.."..haiya lg skali...rupa2nye pudding dgn fruit yg dia maksudkn..bahaya tauke ni..
 

lepak

By Nad
aku baru blk dr ikut bapak aku g meeting..tp aku xjoin meeting la..aku lpk luar dgn polis sorg ni..akhirnya dpt gk aku melepak kt sini..w'pun sekadar melepak di balai polis..hahahaha..dpt gk aku meneruskn budaya melepak...mmg aku ni seorg yg memartabatkn budaya la..amacam?respek x?hahahaha...
 

sushi

By Nad
memandangkan mak aku da blk sini,waktu tido aku akan lebih pendek berbanding biasa la..jd,kurang masa utk bermimpi..smlm aku mimpi g mkn kt restoran taraf 5 bntg la gk..ntah la apa nama dia..tp tau plak aku 5 bntg?...mknn bnyk gila..mkn buffet..abi,zurin pn ada gk..tanpa membuang masa aku pn trs ke tmpt mknn..tiba2 aku ternmpk sushi...apa lg...trs amik la..sblm mkn tu aku nk mnm la..yg bangang nye..restoran tu xde gelas...air buh dlm plastik je..ada ke patut???tiba2 ada benda lain plak jd..mak aku jumpa baby dlm almari..comel..sapa la buang baby dlm almari ni?sgh krg asam skali..smpi d situ je mimpi aku sbb da kene srh bgn..yg aku tensennye, aku xdpt rasa pn sushi yg aku amik tu....aku nk sushi!!!!!!
 

mari menari..

By Nad
ni la video awek2 2 menari..xnmpk sgt,tp bleh la..

video
 

wanted!

By Nad
hr tu aku ada g kenduri kawin..best sbb ada mnari2..best gk sbb yg mnari tu lawa2..



yaa...prempuan ini la yg d cari..tp mcm xkn dpt je..hahaha..

 

tmpt lahirku

By Nad
hr ni aku dpt la g jln..aku g tawau utk melawat ocpd tawau yg msk hospital sbb d tikam..tawau ni la tmpt lahir aku..dr kecik smpi skrg,ni la 1st time aku dtg sini..setelah 25thn aku kembali jua..hahaha..kjp je pn..



kt hospital ni la aku lahir..tp ni gmbr hospital da renovate la..xjumpa plak gmbr masa thn 1983..
 

britney spears

By Nad
smlm aku mimpi jumpa britney spears..dia minta tlg aku ajar dia mcm mana nk cas hp sony ericson yg baru dia beli..hahahaha..lps jumpa britney,tiba2 aku ada kt fac plak..ada 1 peti harta karun yg bdk2 kt fac try buka tp xdpt2..aku pn try la buka..bila buka je,kuar plak kaki2 sotong yg bsr..siap ada pisau plak kt kaki2 stg tu..dgn terer nye aku mengelak lalu golek2 kt tnh..time elak2 mcm neo mengelak pluru dlm movie the matrix tu,tiba2 t'jaga..adik aku kjt srh siap nk kuar..fuh...pnt gk la nk ngelak2 kaki stg tu..
 

seafood oh seafood

By Nad
baru blk dinner..smenjak aku smpi lahad datu ni,asik2 mkn seafood..ikan,ketam..mcm2 ikan da aku mkn..mcm2 jenis masakan ketam gk aku cuba..aku nk ayam!daging!nk mkn prosperity burger!aku xnk ikn da!...bleh kira la brp kali aku mkn ayam or dgg kt sini..aku rasa muka aku pn da nk jd mcm ikan..
 

back 2 school

By Nad
masa skolah xsbr2 nk abis skolah,da abis skolah rindu zaman skolah plak..smpi t'mimpi2..mlm td mimpi g blk zaman skolah..yg best nye, g skolah tp xblaja..hahaha.. tgh syok2 lpk2,smbl isap rkk bleh plak cikgu disiplin dtg..xpsl2 kene mrh isap rkk dlm skolah..apa kejadah kitorg g isap rkk dlm skolah..bengong btl..xpsl2 kene public canning..tiba2 je ada gempa bumi..rupa2nye hp aku bunyi..mak aku call kjt g smyg jumaat..vibrate hp pn bleh jd gempa bumi dlm mimpi..hahahaha...
 

tipu

By Nad
ya..smlm aku bermimpi..mimpi jumpa kwn lama..sdg aku lpk2 di mapley yg slalu aku kunjungi, dtg la member lama ni..dia siap bg name card lg kt aku..gila hbt member aku ni skrg..tp yg pelik nama email dia..hidirisomali..aku pn bertanya dgn sopannye knp ltk nama tu?itkn da tkr jd org somalia..dgn sedihnye dia jwb kt aku "tu kn nama bapa aku,bapa aku da meninggal"...sedih gk la aku dgr..serba slh pn ada..siap nk blanja la..tiba2 pintu bilik aku kene ketuk..mcm SWAT team rempuh pintu je bunyi ketukan itu..aku pun t'jaga..bila da sdr tu,tatkala asyik memberus gigi,baru aku t'igt...nama bapa kwn aku tu sbnrnye wahab..cilaka btl..dlm mimpi pn kene kencing..nsb baik xt'kencing..nsb baik aku xsmpt lg blanja dia..
 

the beginning

By Nad
ya..aku da mula buat blog..nmpk x thp kebosanan aku kt sini????oleh sbb slalunye aku mimpi benda2 pelik n aneh,aku akn tls psl mimpi2 aku kt sini.kalau xde mimpi,aku tls la psl aktiviti aku..damn..pndk ni je dpt aku pk nk tls..terbantut nk tls apa da..kalau aku bermimpi mlm ni,aku tls (sbnrnye type) kt sini nnt.. so,bye2..